Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Спиннингист
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Спиннингист
Все о ловле спиннингом взаброс. Воблерами, железом, джигом, поводковые оснастки, техника, тактика, снасти и т.д. Спортивный спиннинг.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий Нині, 17:54   #1901
Old Spice

Звідки Ви: Kиїв
Дописи: 3
Дякував: 1
Дякували 6 раз(и) в 2 повідомленнях
Цитата:
Допис від УсатыйПолосатый Переглянути допис
Ой наша Галя балувана.
Поліз в комірчину, викопав «лайтову» версію «пушкодишла» - цей варіант був на 90-100 м, довжина десь 2,85-2.90 - зважив - 860 грам. І це був лайт А хеві, що висить на стіні в сина - десь 1100 -1200грам.
Як часи міняються
Нижче фото цього лайта разом з улюбленцем Рафом, напевно запах мишей внюхав. Зеленою ізолентою стягнута продольна тріщина в дишлі, не витримала ручка багаторічних нагрузок.
Після грамотної палки і досвіду ловлі на стальку, ви ніколи до фідера і подібного до нього не звикнете. Це перше, а друге це те, що фідер далека від ідеалу снасть. Єдине досягнення фідера це дальній закид. А все інше у фідері робить рибалку досить трудовою, а для старих сталеварів і дещо неприємною. Тому люди і порадили зробити все під себе, ну то таке - справа особиста, робити чи шукати довгий комель від котушки, у всякому разі кожному сталевару, щось буде заважати, бо це небо і земля, селяві ..., а ще я особисто дійшов до висновку, що в наші часи вже давно треба або рибу (особливо білу) ловити з води, або взагалі не ловити
Old Spice зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
Старий Нині, 19:23   #1902
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.807
Дякував: 227
Дякували 1.062 раз(и) в 534 повідомленнях
Цитата:
Вам шашечки, чи на таксі їхати?
Призначення спінінга утилітарне - зручно і комфортно для риболова доставити приманку на певну відстань в воду.
не, это назначение, если этим все ограничивается, не спиннинга, а удилища для заброса убийцы карася.

а у спиннинга кроме заброса приманки добавляется еще ее анимация (включительно с передачей в мозги рыболова информации о рельефе дна в случае джиговых), что бывает поважнее заброса.

плюс еще всякие мелочи типа вываживания рыбы и т.д.
_absh зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 21:08   #1903
УсатыйПолосатый

Звідки Ви: Канів
Дописи: 26
Blog Entries: 1
Дякував: 83
Дякували 14 раз(и) в 8 повідомленнях
Цитата:
Допис від _absh Переглянути допис
не, это назначение, если этим все ограничивается, не спиннинга, а удилища для заброса убийцы карася.

а у спиннинга кроме заброса приманки добавляется еще ее анимация (включительно с передачей в мозги рыболова информации о рельефе дна в случае джиговых), что бывает поважнее заброса.

плюс еще всякие мелочи типа вываживания рыбы и т.д.
Просте питання - ви грузами 30-50 грам джигували?
Який кінчик ? яка анімація кінчиком ?
Якщо руки ростуть з правильного місця, то костилі не потрібні.
Руцями, все руцями, відчуваєш кожну ракушку, кожний камінчик, навіть торк по шнуру відчувається. І неважливо, який кінчик. Довжина прута - за два метри при важкому джигу. Саме довжина прута підвищує чутливість до оголеного нерва. Спінінг повинен відчуватись як продовження руки з оголеним нервом. Мене так вчили. Я відчуваю навіть коли густірка шерсть на обманці скубе при грузі 50 грам, бо обманка спереду, то що, торк на джигу не відчую?

А от з легким лайтом -анімація кінчиком дуже допомагає, і часто судак відчувається як легенький торк або падіння шнура - своєчасна підсічка - і ось він нарешті.
Це різні філософії рибалки.
В мене є друзі, що такий спосіб ні на що не проміняють, як і я свій.

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Нині о 21:21.
УсатыйПолосатый зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 21:17   #1904
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.807
Дякував: 227
Дякували 1.062 раз(и) в 534 повідомленнях
Цитата:
Просте питання - ви грузами 30-50 грам джигували?
не, у меня не те условия и предпочтения.

если в какой-то конкретной технике ловли (типа хеви джига) от спиннинга не требуется ничего, кроме заброса, то так и надо было писать, что речь конкретно про хеви джиг.

я же комментировал про спиннинг вообще, т.к. в вашем посте, который я комментировал, никаких уточнений не было. а в спиннинге вообще бывают нужны вещи и помимо заброса, и во многих случаях и поважнее заброса.
_absh зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 21:46.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua