Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 13.01.2026, 10:09   #281
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 664
Дякував: 627
Дякували 503 раз(и) в 267 повідомленнях
Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
Ну він на відео його реально кидав,звичайно це скоріше по приколу,але сам факт вражає.
Чи можете ссилкою поділитись на шпулю для Альдебарану?
Так,я вірю,це вражає поки сам не спробуєш!
Шпулі на Альдебаран ДС є поки що тільки на ТаоБао,там треба зареєструватись і набрати в пошукі 25 ALDEBARAN DC
Спробуйте ще цей номер в пошук ввести 949610945273
Виглядає сторінка так
Долучені зображення
Тип файлу: png Screenshot 2026-01-13 020139.png (756,7 КБ, 16 переглядів)
Vasylii зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
fisherluck (13.01.2026)
Старий 13.01.2026, 10:26   #282
fisherluck

Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 458
Дякував: 24
Дякували 75 раз(и) в 49 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Так,я вірю,це вражає поки сам не спробуєш!
Шпулі на Альдебаран ДС є поки що тільки на ТаоБао,там треба зареєструватись і набрати в пошукі 25 ALDEBARAN DC
Спробуйте ще цей номер в пошук ввести 949610945273
Виглядає сторінка так
Там ще зарегайся спробуй,з тою кінченою капчою на китайскьому
fisherluck зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 13.01.2026, 10:53   #283
Vasylii

Цитата:
Там ще зарегайся спробуй,з тою кінченою капчою на китайскьому
Так,той ще гемор))) я робив фото телефоном і потім переводив на англійську через Google lens
Старий 13.01.2026, 13:51   #284
man_v

Звідки Ви: Харків
Дописи: 381
Дякував: 319
Дякували 255 раз(и) в 128 повідомленнях
як би не критикували у нашому авторитетному форумі гальмую систему ДС, їх стає дедалі більше. Я про це писав давно, і те, що я бачу, якщо раніше ДС було тільки на дорогих моделях то зараз є практично будь-яка модель з ДС і без (для старовірів).
Навіть Дайва випустила щось за багато грошей на батарейці, що для мене якось стрімко. Але люди хвалять )) вже дивився кілька оглядів, кажуть летить далеко і в телефоні (правда тільки японською) вся статистика є.
Я думаю, нам потрібно розслабитися і прийняти прогрес.
man_v зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 13.01.2026, 14:42   #285
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.969
Дякував: 18.924
Дякували 33.381 раз(и) в 7.548 повідомленнях
Цитата:
Допис від man_v Переглянути допис
як би не критикували у нашому авторитетному форумі гальмую систему ДС, їх стає дедалі більше. Я про це писав давно, і те, що я бачу, якщо раніше ДС було тільки на дорогих моделях то зараз є практично будь-яка модель з ДС і без (для старовірів).
Навіть Дайва випустила щось за багато грошей на батарейці, що для мене якось стрімко. Але люди хвалять )) вже дивився кілька оглядів, кажуть летить далеко і в телефоні (правда тільки японською) вся статистика є.
Я думаю, нам потрібно розслабитися і прийняти прогрес.
Не знаю як зараз, а перші бюджетні ДС були доволі примитивні, тому дешева рибка - погана юшка", але без якіхось реальних відгуків щось казати, мабуть, буде невірно. Щодо розслабитися нагадало щось накшталт "корисної поради" - коли тебе насилують і нічого не можешь зробити, то розслабся і спробуй отримати задоволення . А як на мене, то краще діяти згідно лозіці та особистим почуттям, є грань між маркетінгом та реальним потребами.
Щодо ДС, знов такі, ця система потребує ускладнення конструкції, а саме встановлення "якоря" індукції на вісь шпулі.... а ми постійно боремося за легкість та відсутність інерції обертання шпулі, що трохи не вписується в концепцію ДС.
ПС. Давно маю теоретичну думку, що при правильних умовах, тобто ідеально підібрана снасть, ідеальна техніка та інше - ніяких гальмівних систем взагалі не потрібно. Ще з особистих спостережень - часто юзаю котушку коли на магфорсі встановлена "двійка", тобто гальмівна дія - пшик, при цьому все повністю влаштовує, питання - нх мені ця ДС та на кой мені розслаблятися та дозволяти якимось маркетологам проводити наді мною ці збочення?
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 13.01.2026, 15:23   #286
Olexandr_Korobchuk

Звідки Ви: Бориспіль
Дописи: 1.977
Blog Entries: 22
Дякував: 490
Дякували 1.497 раз(и) в 650 повідомленнях
Ну, перші ДС ніразу не були бюджетні . Якщо погоротати сторінки форуму назад, десь +/- в 2008р, там прослідковується тенденція від "ВАУ", до "а нафіга воно?"... З іншої сторони, для початківця, ДС непоганий варіант...

Особисто для мене ДС = ловля на крупний силікон з мінімальною огрузкою. Хоча й звичайною магніткою кину без проблем і на більшу відстань.
Olexandr_Korobchuk зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 13.01.2026, 16:10   #287
Andron
Модератор

Як на мене, перевагі ДС - це ловля в вітер, ловля приманками з великим лобовим спротивом та ловля приманками з зміщенним центром тяжіння
Vasylii (13.01.2026)
Старий 13.01.2026, 16:15   #288
man_v

Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
ПС. Давно маю теоретичну думку, що при правильних умовах, тобто ідеально підібрана снасть, ідеальна техніка та інше - ніяких гальмівних систем взагалі не потрібно.
Тож вас ніхто не змушує ловити на ДС. Ловіть чим вам подобається.
Для старовірів завжди буде звичайні гальма та коробка механіка.

Востаннє редагував man_v: 13.01.2026 о 16:26.
Старий 13.01.2026, 16:22   #289
man_v

Дивився видос, зі змагань човнових, показували наші команди, а вони розповідали які у них човни та спінінги тощо. Зрозуміло, що у них у 90% випадків м'ясорубки, але останнім часом вони стали ловити на бігбейти і з мультами. І наш знаменитий спортсмен каже "Якщо мульт то з гальмами ДС, щоб не думати і не мучитися". У нього був Антарес.
Висновки робіть самі.
Повторював і повторюватиму "за ДС майбутнє"))
p/s/
у мене немає котушки ДС, але думаю цей момент прийде.

Востаннє редагував man_v: 13.01.2026 о 16:31.
Vasylii (13.01.2026)
Старий 13.01.2026, 16:31   #290
fisherluck

Цитата:
Допис від Alexandr_Korobchuk Переглянути допис
Ну, перші ДС ніразу не були бюджетні . Якщо погоротати сторінки форуму назад, десь +/- в 2008р, там прослідковується тенденція від "ВАУ", до "а нафіга воно?"... З іншої сторони, для початківця, ДС непоганий варіант...

Особисто для мене ДС = ловля на крупний силікон з мінімальною огрузкою. Хоча й звичайною магніткою кину без проблем і на більшу відстань.
Як на мене DC ні разу не для початківця,новачку краще взяти середньобюджетну котушку на магнітах чи з свс
Старий 13.01.2026, 16:52   #291
Vasylii

Цитата:
Дивився видос, зі змагань човнових, показували наші команди, а вони розповідали які у них човни та спінінги тощо. Зрозуміло, що у них у 90% випадків м'ясорубки, але останнім часом вони стали ловити на бігбейти і з мультами. І наш знаменитий спортсмен каже "Якщо мульт то з гальмами ДС, щоб не думати і не мучитися". У нього був Антарес.
Висновки робіть самі.
Повторював і повторюватиму "за ДС майбутнє"))
"щоб не думати і не мучитися" дуже пасує м'ясорубщикам,не треба вчитися довго,ДС крім комфорту у важких природних умовах та з великими лопухастими приманками ще й прощає помилки при закиді.
При цьому крім аматорів є і поле для більш досвідчених,коли на крайніх налаштуваннях потрібна гарна техніка закиду.
Такий опис Shimano Calais DC (той же 06 Антарес ДС) режиму X Mode: (Extreme Distance)

Цей режим ідеально підходить для змагань з кастингу та серф-кастингу, але не рекомендується для звичайних риболовних умов. У цьому режимі налаштування гальма нижче X-4 повинні використовуватися лише досвідченими кастингувальниками за абсолютно ідеальних умов.
Не просто досвідченими,а в орігіналі експертами.
should really only be used by expert casters in absolutely perfect conditions.
Andron (13.01.2026)
Старий 13.01.2026, 16:58   #292
Vasylii

Цитата:
p/s/
у мене немає котушки ДС, але думаю цей момент прийде.
Головне вибрати те,що треба! 4x8 DC та I-DC 5 на даний момент самі продвинуті,але від моделі теж залежить!

Як варіант,взяти у знайомих на тест.

Востаннє редагував Vasylii: 13.01.2026 о 17:08.
Старий 13.01.2026, 17:06   #293
Vasylii

Цитата:
Як на мене DC ні разу не для початківця,новачку краще взяти середньобюджетну котушку на магнітах чи з свс
Чогось спортсмени з вами не згодні!
Можна і бюджет на магнітах,а можна і зразу Антарес ДС,знаючи як він працює,і вчитися відразу на топовій котушці.Все рівно потім прийдеться бюджет на магнітах продавати і той же топ купувати.
Старий 13.01.2026, 17:09   #294
man_v

Враховуючи, що я ловлю невеликими приманками, думаю альтернативи Баранчику ДС немає для мене.
Зупиняє лише наявність 10 котушок, деякі вигулюю дуже рідко. Загалом потрібно продати щось непотрібне щоб купити щось непотрібне ))))
Vasylii (13.01.2026)
Старий 13.01.2026, 17:24   #295
fisherluck

Цитата:
Чогось спортсмени з вами не згодні!
Можна і бюджет на магнітах,а можна і зразу Антарес ДС,знаючи як він працює,і вчитися відразу на топовій котушці.Все рівно потім прийдеться бюджет на магнітах продавати і той же топ купувати.
Я собі на Алі на чорну п"ятницю DC MD придбав по гарній знижці,гляну що воно за чудо. Правда ще точно не визачився на яке вудлище,в принципі планував на хеві до 100г,десь для робочого діапазону 30-90г. Бо дивився огляди,японці й американці заявляють,що з такими вагами працює комфортно й не перенавантажується. Тому і взяв,а то бандуру 300го розміру не хочеться тягати,та й вудлище залегке для неї.
Vasylii (13.01.2026)
Старий 13.01.2026, 18:23   #296
fisherluck

Цитата:
Так,той ще гемор))) я робив фото телефоном і потім переводив на англійську через Google lens
Пройшов ту довбану капчу,а в результаті видало,що реєстрація в нашому регіоні недоступна
Старий 13.01.2026, 18:52   #297
Vasylii

Цитата:
Щодо ДС, знов такі, ця система потребує ускладнення конструкції, а саме встановлення "якоря" індукції на вісь шпулі.... а ми постійно боремося за легкість та відсутність інерції обертання шпулі, що трохи не вписується в концепцію ДС.
Так,момент енерції дуже важливий,але вага ближче до вісі не так впливає як вага на барабані шпулі,наприклад на двох шпулях з однаковим барабаном і різницею ваги 4г та 7г (одна вісь сталь друга люміній),був практично однаково комфортний закид від 0.7г і вище,різниця була видна лише на 0.6г... З ДС схоже,тяжкі шпулі з вагою на вісі нормально кидають всяку мілкоту,причому це не казки китайців,а ревью від виробника,наприклад Сонода як представник Шимано,пише про Кардіф 50 ДС з вагою шпулі 16г
Цитата:
Cardiff 50S DC specializes in casting tiny rigs, like 2-5gram trout spoons, with 3-8lb test mono lines.
Ще одна важлива деталь,ДС поки що єдина система гальмів яка на протязі закиду може як пригальмувати шпулю,так і відпустити ці гальма,коли у всіх інших у другі частині політу приманки пригальмувати може тільки механічний вісьовик. Думаю,це теж позитивно впливає на закид,в тому числі і малих приманок.
Andron (13.01.2026)
Старий 13.01.2026, 18:55   #298
Vasylii

Цитата:
Пройшов ту довбану капчу,а в результаті видало,що реєстрація в нашому регіоні недоступна
Дивно,ви ж не куйло-країна...
Добре,як вже припече,можна буде спробувати купити через мій акаунт але подати вашу адресу. Може вийде.
І ще,спробуйте пройти знову через якісь час,я ввечері не зміг зареєструватись,а з ранку вийшло...(вечером не пив!)
Старий 13.01.2026, 19:14   #299
Andron
Модератор

Цитата:
Тож вас ніхто не змушує ловити на ДС. Ловіть чим вам подобається.
Для старовірів завжди буде звичайні гальма та коробка механіка.
Так я і ловлю, а Ви можете і далі намагатися розслаблятися та змушувати себе ловити ДС , це ж так сучано. До чого тут старовери взагалі? У всьому має бути хочь якісь сенс, а в нас народ як попуги, надивляться блогерів тай давай наслідувавати ... а нх ніхто не знає, але ж модні та сучасні

Востаннє редагував Andron: 13.01.2026 о 19:21.
Vasylii (13.01.2026)
Старий 13.01.2026, 19:43   #300
fisherluck

Цитата:
Дивно,ви ж не куйло-країна...
Добре,як вже припече,можна буде спробувати купити через мій акаунт але подати вашу адресу. Може вийде.
І ще,спробуйте пройти знову через якісь час,я ввечері не зміг зареєструватись,а з ранку вийшло...(вечером не пив!)
Цікаво буде почути ваш відгук по цій шпулі,і взагалі на що Альдебаран буде здатний з нею. АМО можливо теж зроблять шуплю,раз на Метан аж три варіації випустили.
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 03:12.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua