Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Спиннингист
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Спиннингист
Все о ловле спиннингом взаброс. Воблерами, железом, джигом, поводковые оснастки, техника, тактика, снасти и т.д. Спортивный спиннинг.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий Вчора, 17:54   #1901
Old Spice

Звідки Ви: Kиїв
Дописи: 3
Дякував: 1
Дякували 6 раз(и) в 2 повідомленнях
Цитата:
Допис від УсатыйПолосатый Переглянути допис
Ой наша Галя балувана.
Поліз в комірчину, викопав «лайтову» версію «пушкодишла» - цей варіант був на 90-100 м, довжина десь 2,85-2.90 - зважив - 860 грам. І це був лайт А хеві, що висить на стіні в сина - десь 1100 -1200грам.
Як часи міняються
Нижче фото цього лайта разом з улюбленцем Рафом, напевно запах мишей внюхав. Зеленою ізолентою стягнута продольна тріщина в дишлі, не витримала ручка багаторічних нагрузок.
Після грамотної палки і досвіду ловлі на стальку, ви ніколи до фідера і подібного до нього не звикнете. Це перше, а друге це те, що фідер далека від ідеалу снасть. Єдине досягнення фідера це дальній закид. А все інше у фідері робить рибалку досить трудовою, а для старих сталеварів і дещо неприємною. Тому люди і порадили зробити все під себе, ну то таке - справа особиста, робити чи шукати довгий комель від котушки, у всякому разі кожному сталевару, щось буде заважати, бо це небо і земля, селяві ..., а ще я особисто дійшов до висновку, що в наші часи вже давно треба або рибу (особливо білу) ловити з води, або взагалі не ловити
Old Spice зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
Старий Вчора, 19:23   #1902
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.807
Дякував: 227
Дякували 1.062 раз(и) в 534 повідомленнях
Цитата:
Вам шашечки, чи на таксі їхати?
Призначення спінінга утилітарне - зручно і комфортно для риболова доставити приманку на певну відстань в воду.
не, это назначение, если этим все ограничивается, не спиннинга, а удилища для заброса убийцы карася.

а у спиннинга кроме заброса приманки добавляется еще ее анимация (включительно с передачей в мозги рыболова информации о рельефе дна в случае джиговых), что бывает поважнее заброса.

плюс еще всякие мелочи типа вываживания рыбы и т.д.
_absh зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 21:08   #1903
УсатыйПолосатый

Звідки Ви: Канів
Дописи: 28
Blog Entries: 1
Дякував: 83
Дякували 15 раз(и) в 9 повідомленнях
Цитата:
Допис від _absh Переглянути допис
не, это назначение, если этим все ограничивается, не спиннинга, а удилища для заброса убийцы карася.

а у спиннинга кроме заброса приманки добавляется еще ее анимация (включительно с передачей в мозги рыболова информации о рельефе дна в случае джиговых), что бывает поважнее заброса.

плюс еще всякие мелочи типа вываживания рыбы и т.д.
Просте питання - ви грузами 30-50 грам джигували?
Який кінчик ? яка анімація кінчиком ?
Якщо руки ростуть з правильного місця, то костилі не потрібні.
Руцями, все руцями, відчуваєш кожну ракушку, кожний камінчик, навіть торк по шнуру відчувається. І неважливо, який кінчик. Довжина прута - за два метри при важкому джигу. Саме довжина прута підвищує чутливість до оголеного нерва. Спінінг повинен відчуватись як продовження руки з оголеним нервом. Мене так вчили. Я відчуваю навіть коли густірка шерсть на обманці скубе при грузі 50 грам, бо обманка спереду, то що, торк на джигу не відчую?

А от з легким лайтом -анімація кінчиком дуже допомагає, і часто судак відчувається як легенький торк або падіння шнура - своєчасна підсічка - і ось він нарешті.
Це різні філософії рибалки.
В мене є друзі, що такий спосіб ні на що не проміняють, як і я свій.

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Вчора о 21:21.
УсатыйПолосатый зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 21:17   #1904
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.807
Дякував: 227
Дякували 1.062 раз(и) в 534 повідомленнях
Цитата:
не, у меня не те условия и предпочтения.

если в какой-то конкретной технике ловли (типа хеви джига) от спиннинга не требуется ничего, кроме заброса, то так и надо было писать, что речь конкретно про хеви джиг.

я же комментировал про спиннинг вообще, т.к. в вашем посте, который я комментировал, никаких уточнений не было. а в спиннинге вообще бывают нужны вещи и помимо заброса, и во многих случаях и поважнее заброса.
_absh зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 22:11   #1905
boatman69

Звідки Ви: Ізяслав
Дописи: 993
Дякував: 213
Дякували 1.764 раз(и) в 394 повідомленнях
Цитата:
Який кінчик ? яка анімація кінчиком ?
Якщо руки ростуть з правильного місця, то костилі не потрібні.
Руцями, все руцями, відчуваєш кожну ракушку, кожний камінчик, навіть торк по шнуру відчувається. І неважливо, який кінчик. Довжина прута - за два метри при важкому джигу. Саме довжина прута підвищує чутливість до оголеного нерва. Спінінг повинен відчуватись як продовження руки з оголеним нервом. Мене так вчили. Я відчуваю навіть коли густірка шерсть на обманці скубе при грузі 50 грам, бо обманка спереду, то що, торк на джигу не відчую?

А от з легким лайтом -анімація кінчиком дуже допомагає, і часто судак відчувається як легенький торк або падіння шнура - своєчасна підсічка - і ось він нарешті.
Це різні філософії рибалки.
В мене є друзі, що такий спосіб ні на що не проміняють, як і я свій.
Друже, я ловив і більше 50 гр. але проводку підкидами приманки, а не просто обертами катушки, вважаю дуже єфективною, а для себе єдиною єфективною при ловлі хєві, що на коротке з лодки, що з берега на відстані гарно так за 80 метрів.....Та і при підкидах катушка набагато довше живе......
Так що раджу все ж таки опиратися не тільки на свій багаторічний досвід, а і на нові тенденції в спінінгу, а там не тільки "голімі" понти !
boatman69 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 23:34   #1906
УсатыйПолосатый

Цитата:
Допис від boatman69 Переглянути допис
Друже, я ловив і більше 50 гр. але проводку підкидами приманки, а не просто обертами катушки, вважаю дуже єфективною, а для себе єдиною єфективною при ловлі хєві, що на коротке з лодки, що з берега на відстані гарно так за 80 метрів.....Та і при підкидах катушка набагато довше живе......
Так що раджу все ж таки опиратися не тільки на свій багаторічний досвід, а і на нові тенденції в спінінгу, а там не тільки "голімі" понти !
Повністю згоден. Я приводив як приклад, торк густірки іменно на обманку, бо густірка, синець дуже часто скубуть шерсть. А проводка обманки - або рівномірна, або легенькі ривки, або навіть «дроч» без протяжки. Тут варіантів безліч, і кожен в свій час і в своїх умовах результативний.
Також і джиг - ривок, політ силіконової приманки, пауза, повтор. Тобто інший спосіб проводки без ступеньки - це вже ніяк на джиг, бо джиг - це ступінчата проводка.
Сила ривка впливає на довжину і висоту прольоту, ривок може бути одинарний, двійний і ще як сам трус в кожного різний, час прольоту залежить від течії і ваги (правильний підбор ваги для прольоту від 2 до 5 секунд, бувають умови, що треба, щоб майже зависало, тільки чиркало по дну), привалість паузи - здається перерахував всі складові джигу.
Весь цей цикл просто чудово відчувається рукою при вагах від 20 грам спінінгом екстра фаст. Меншими вагами на течії не ловлю, зносить зі свистом.
А в стоячій воді обманка дає фору джигу, хоча б за рахунок того, що в перспективних місцях можно без протяжки організувати «дроч». Але це сугубо моя точка зору. Та й по течії буває, силікону не хоче, або не хоче гнатись, а обманка з важким грузом працює бо довго в полі зору судака.
За інші варіанти я просто помовчу. Кожен ловить, як вміє, як вчили.
Головне - результат. А коли судак ще й дуже проханий - підібрати ключик, і таки отримати довгожданну повноцінну «клєваку» - для мене зараз це більш цінно, чим тягати з котла один за одним.
Зараз інші часи, мало хто зрозуміє гумор в фразі «сині кури», або категорії курчат - 1 кат - ті що добігли до магазину, і 2 кат - ті що й не вибігали з птахофабрики, або про забій худоби, що забивають динамітом, бо в магазині на прилавку в мʼясному відділі були тільки роги та копита. Риба тоді була суттєвою часткою в харчуванні сімʼї. В основному йшла на консерви в літрових банках. От і ловив тоді в сезон багато, а консерви з судака та сазана - найкращі. Значить пріоритет був на них.
Це все вже далеке минуле, і нема за чим жаліти.
А от руки памʼятають.

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Нині о 00:36.
Старий Нині, 01:23   #1907
dddnew

Звідки Ви: Киев - Коростышев
Дописи: 1.851
Дякував: 3.577
Дякували 2.298 раз(и) в 760 повідомленнях
Цитата:
Допис від boatman69 Переглянути допис
Я до речі відповідав не топикстартер цього "процесу", а людині яка не знає де купить спінінг, коли вже знаєшь, що тобі потрібно.Бо пам'ятаю себе, коли купляв всяку далекобійну лажу "вітчизняних" виробників типу ZEMEX HELLAS Sea Bass 1063H по ціні японців, чи переплачував вдвічі "привозящим" звідти
Цікаво, а "потрусити" на зенмаркеті як? Чи якщо Японське то автомотично "ето топ" і підходить під все Це знов забіг по граблям за власні гроші. Тема далекобійних тьохметрових вудлищ у нас не дуже розвинена. В моєму посту я мав на увазі які конкретні моделі можуть порекомендувати ті хто вже мають якийсь досвід, але наприклад мене влаштовує Flagman Giant 982MH 2.98м 12-44г за 1000 грн. Дивився і на вищезгаданний Flagman '24 Blackfire 108XH 3.29м 18-75г але не сподобалося мале вхідне кільце....
Доречі я ще розую якщо на лайт ультралайт японський пускають слину, але дриняку медіум хеві вміють робити вже всі кому не лінь.
dddnew зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 01:57   #1908
УсатыйПолосатый

Тема трехчастотних спінінгів довжиною за 3 метри дуже цікава.
Переваги:
1. Компактний розмір при транспортуванні. З легкістю вкладається в багажник автомобіля. А багато джигітів зараз мобільні.
2. Нині, коли вихід на човні зараз заборонений, залишається берегова риболовля, і довший спінін дозволяє дотягнутись до «дальніх кордонів».
Та й не завжди є можливість вийти на човні, зате є пару вільних годин на берегову рибалку.
Та й період нересту - човна не спустиш.

Мінус тільки один- два стики в порівняні з одним.

Буду відстежувати, зацікавило.
Думаю, що на запити рано чи пізно зʼявляться і пропозиції в Україні
Відповідь

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:39.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua