Перегляд одного допису
Старий 09.01.2026, 00:13   #518
KLM

Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.493
Дякував: 282
Дякували 3.122 раз(и) в 979 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Про китайські авто нічого не скажу,чогось на американському ринку їх немає зовсім...мабуть такі круті
Китайські мульти розвинулись дуже сильно,але якось в ширину...кількість зашкалює,а от з другими показниками поки що тільки "казки діда Панаса",і головний показник якості котушки це праця без проблем на протягу часу...ЧАСУ в мінімум 2-3 роки,а бажано і більше.
Блін,в мене Стіз Айр з нових уже 5 років,а про Альдебаран51 (10 років)та Піксі (10-15 років) я взагалі мовчу...ГП лежать на них запасні,але нема що міняти,все працює супер!
І тут у китайців зовсім біда,ці вироби починають гуркотіти та розвалюватись в руках якщо не зразу,то дуже скоро,і якщо чудо працює рік то це виняток і "удача" покупця. Гальма кругом неадекват,то перетормоз,то навпаки))),блоки фтб тупо не можуть відзеркалити на ліворукі моделі і вирішили просто заглушити,ДС тільки пищить та не працює як повинно...клавіши розблокування шпулі жорсткі та клацають так що чути на другому березі.
Але,ціна за разові вироби робить своє,вже по 8 долларів котушки в них є!Чув вислови про нові катушки кожного року,так вже і щомісяця можна обновлюватись і попереднє викидати.
Що казати,комусь це подобається,ну то і ловіть хлопці на здоров'я,тільки це не про надійність і комфорт.
Ну, нащо котушки по 10 років - не дуже зрозуміло. Якось так. Останні два роки розпродавав " колекцію", без жалю пішли по руках Антарес, частина ДС, Дайви. І з старих запасів залишився SS SV з потюненою шпулею і останній Метан ДС. Може ще щось..
Воно ж набридає просто з часом, а музейна некрофілія.. а чи треба?
Мене в певний час колекції просто стали дратувати, що паличок, що мультів. Що приманок.
Про китайські ДС - щось ви цікаве пишете , просто таки особливо в терміні " повинно". З ДС Шиманівських я , мабуть , тількі останнім Ексенсом не ловив ( весною прокидаю ), так що можу порівнювати що з чим. Стверджую - якщо ми про роботу ДС на китайцях, то - у бюджетказ вона просто працює, у просунутих ( типова Про Гіроскоп ) - працює краще ( або 100% не гірше ніж на топових Антаресах і Ексенсах ), а кастомізація гальмівних характеристик - то взагалі доки не про Шимано.
А ви точно свій досвід транслюєте?

Писи: щодо фтб - це років 6-5 тому, на хвилі копіювання воно таке робилось. З тих часів, принаймі Хайбо, ДМК, ще хтось ( треба дивитися ) - просто пішли на розробку своїх динамічних систем гальмівних, і вони класно працюють. Не кажучи вже про ДС.
Продумані лінійки - я раніше думав, що єдина реально чудова лінійка була тількі на АБУ ЛТЗ ( ну там то зрозуміло , Катсукі Імає робив ) , а у китайців зараз є не гірше , та ж Hasida Knight Elite - круто зроблено.

Ну і - порівнювати 8 ( або 20 ) доларові котушки з 300/500 доларовими, це канешна ого-го
Тут треба розуміти дуже просту річ - у китайців нема чудес, вам продадуть те що ви хочете, на ваші гроші.
Платіть гроші, получите вещщ Хороші гроші - харошу вещщ
( Нажаль, "чорний форум" закрився, а то б дав посилання на одного чувака. Правда - білорус. Просто він працював як спеціаліст по контракту на заводі в Китаю. Мехобробка. Так однією з продукцій цього заводу ( китайського ) були лінії нахлистових котушок, які ми знаємо по важким цінам і гучним назвам ).
Ну таке

Ну і нарешті - все тече, все міняється. В 70 рокі (ще епоха каталогів Внешпосилторга, "Берьозкі") Дайва як така була десь там далеко не в першому ешелоні,Абу, Корморан, Шекспір, Мітчел , ДАМ здається , ще багато чого - ото да, багато.
Хоча свою першу дайву я купив десь у 82 році (44 роки тому ) SS-20 , воно тоді десь гучніше ставало, але все ж ще Дайва ( і шимано ) не були в зірках абсолютних
Потім зірками стали.
Так і далі буде - хтось щось буде робити , зірки мінятися , сьогодні ці - завтра інші.
Як завжди.
" Не звикай до речей" як каже мій товарищ.

ПиПиСи - от не знаю, в якій Америці китайських авто нема, а от чомусь Polestar массово саме
з Копарта везуть. Треба, до речі, подивитися, яких ще китайців та" нема" в Штатах

Востаннє редагував KLM: 09.01.2026 о 00:27.
KLM зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
dddnew (09.01.2026), Zander (09.01.2026)