Перегляд одного допису
Старий 04.12.2022, 21:53   #62
Egorpav
 
Реєстрація: 14.09.2020
Звідки Ви: Кіев
Дописи: 109
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 5 раз(а) в 5 сообщениях
Основне спорядження для ловлі нахлистом

Останнім часом українські рибалки дедалі більше цікавляться активними способами риболовлі. Але якщо до використання спінінга звикли вже практично всі, то до нахлистового лову - ні. Що не дивно, оскільки в ньому для успіху дуже важливо правильно підібрати снасті. І хоча їх практично завжди можна купити в розділі «товари для риболовлі» будь-якого пристойного магазину, вам ще потрібно знати, що саме вибирати. А вибирати потрібно наступне.
Вудлище
Бажано – спеціальне нахлистове. На відміну від звичайних, вони поділені залежно від тесту на 21 клас. Рибалкам-початківцям рекомендується 5-6, оскільки вони універсальні. Довжина - або 2,4 або 2,7 метра. Стрій - швидкий або середньо-швидкий. Переважні матеріали - вуглепластик, оскільки він досить і міцний, і досить легкий. Та й дещо дешевше, ніж різні композитні матеріали.
Котушка
Стандартна інерційна котушка з регульованим фрикційним гальмом. І циліндричною алюмінієвою шпулею підвищеної місткості. Ця котушка буде грати роль сховища для волосіні і допомагати вам у процесі виведення великої риби.
Шнур
Найголовніший елемент нахлистової оснастки, оскільки складається з декількох частин, що забезпечують ефект хлиста при закиданні. Складається з наступних елементів:
• Бекінг. Початкова ділянка. Саме він намотується на шпулю, саме він використовується, якщо рибу необхідно вимотати. З'єднується «петля в петлю» з наступною ділянкою, місце з'єднання бажано прикрити термозбіжною трубкою.
• Раннінг або безпосередньо нахлистовий шнур. Буває різної «конусності», новачкам краще рівномірний або DT. Саме він відповідає за далекі закидання, надаючи ваги легкій приманці. Також фіксується «петля у петлю».
• Підлісок. Від 40 см до 4 м. Мононитка конічного або циліндричного перерізу. З'єднує товстий шнур з повідцем, так що його завдання бути максимально тонким і непомітним, але при цьому міцним. Теж з'єднується «петля у петлю».
• Повідець. Короткий, але міцний, відрізок, стійкий до стирання та дії зубів хижака. З одного боку – петля, з іншого – мушка, що фіксується наглухо. Також можна використовувати термозбіжну трубку.
Мушка
Штучна приманка, що імітує різних комах чи маленьких рибок. Існує безліч різновидів – тонучі, плаваючі, стрімери, емерджери та інші. У різних ситуаціях ефективні різні приманки, тому краще брати з собою якомога більше можливих. Вважаються витратним матеріалом, тому продаються в розділі «[[Ссылки только членам профсоюза. ]» мало не на вагу. Але більш досвідчені рибалки рекомендують виготовляти їх самостійно, благо це не так уже й складно.
Egorpav зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням