Перегляд одного допису
Старий 06.09.2016, 15:36   #50
Docklfar
 
Аватар для Docklfar
 
Реєстрація: 17.04.2012
Звідки Ви: Одесса,Хмельницкий Библиотекарь
Дописи: 210
Сказал(а) спасибо: 513
Поблагодарили 2.037 раз(а) в 87 сообщениях
Осінь, Буг

Вихідні провів на перекатах, хотілось на гірських-холодних, але компанія була тільки на наші бужські. Люблю цю пору, відпочиваючих немає, сезон відпусток закінчився, всі повели дітей в школу, ліс пустий, спокій та краса! Ще треба до КВХ доїхати, поки там теж тепло і просторо)
Незважаючи на те, що вже прийшла календарна осінь, в день на термоментрі майже 30!
Проїхали близько 200км, біля 16.00 на місці, швиденько варимо пельмені, трішки хреновухи і швиденько на перекат.
В цей час минулого року я вже успішно ловив кленя на ямках діпами, але в цей виїзд він поводив себе ще зовсім по-літньому.
Пробиваємо низ перекату, тихо. Один з членів екіпажу по досвіду минулого виїзду йде на верх перекату, де води не більше 20см і залишки трави, там і починаються перші удари розряду "віддай палку" і перші кленики.


Підтягуємо всі в той локальний участок, і у всіх прокльовують перші клені. Він відзивався на головастиків, Каміонів Магнумів, чабіків, але найкраще його приваблював П21 Фоп, який залишав вуса на поверхні. Цей бальсовий красень лежить в моїй коробочці 3-й сезон, але до цього моменту він не бачив риби, взагалі.


В наступну годину знімаємо на чоторьох десь до 3-х десятків клеників розміром 300-500 грам, майже без холостих клювак, за цей день на пійману 20-ку риб в мене був тільки один удар, після якого клень не був на гачку. Cтарших поколінь цих красенів нажаль зараз тут немає, і вирішуємо піти далі в пошуках могутнього кленя.
Проходимо не мало схожих і не дуже місць, але риба мовчить де-не-де вдається впіймати пару мілких, - на таке ми не розраховували, знались з кльову в надіях на щось краще, але вийшло як завжди.


Проходимо вниз по течії всі цікаві місця, які дозволять по-світлому повернутись на базу, і майже без покльовок повертаємось.
Сутиніє, але щось нам все мало, знову лізу в мілкий перекат, що біля табору, і як виявляється клень не покидав його, а коли почало ставати темно проклюнувся і трішки старший кленик, влетіло пяток красенів 700-800 грам, але після настання cуцільної темряви риба теж пішла спати.


Далі шашличок під коньячок, каримат на землю спальник на нього і спати.
Ранок, впевненно спішимо на вже знайомий перекат, за ніч впало ще 10см води, і він став зовсім мілкий.


Але починаємо, спочатку риба проявляє себе, але дуже пасивно, виходить за буратинками, піднімає буруни, виходи є, але контакту немає. Так десь пів годинки, далі потроху починають вискакувати з трави і їсти наші приманки.
Далі я відкрив для себе щось нове, метрів 50 вище по течії сидів дідусь абориген, з маховою ліщиновою вудкою, і почав кормити білу рибку, через хвилин 10 в мене почалось ельдорадо! Холоста проводка? В ці хвилин 30 я такого не бачив, а саме цікаве те, що весь клень якого я брав в руки, був з повною мордою дідової каші, він напено там її їв, і спускався в траву спокійно "жувати" і там йому заважав мій Фоп)))
Розмій весь знову 300-500, але тримав дійсно достойного противника, але в тій траві він виграв в мене дуель, прийдеться за ним ще разок повернутись!



Відловився круто, і чомусь знову тягне на кращі місця, знімаємось з кльову і йдемо на нижні перекати.


Нижні гарнючі перекати знову не приносять риби, в самих крутих точках вдається заробити пару покльовок, і деякі з них реалізувати.


Прийшов день, піднялось сонце, вирішено не перегріватись, а їхати додому.
Біля бази знову зайшов в чудо-перекатища в день зняв пяток клеників, і довольний пішов збирати речі.
Скільки рибачу в цих місцях, кожного разу дізнаюсь щось нове в його поведінці, думаю ще не закрив сезон, і скоро знову сюди повернусь, але вже водичка охолоне і будемо ловити справжніх красенів на ямках на буратинки з великими лопатами!)
НХНЧ!
ПС: хочеться на КВХ, але прав і реєстрації на свою 330+15 не маю, як там з поліцаями водними? а то щось не хочеться проблем в далі від дому знайти.
Docklfar зараз поза форумом  
69 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Свернуть/Развернуть список благодарностей