Перегляд одного допису
Старий 31.05.2016, 22:15   #348
Docklfar
 
Аватар для Docklfar
 
Реєстрація: 17.04.2012
Звідки Ви: Одесса,Хмельницкий Библиотекарь
Дописи: 210
Сказал(а) спасибо: 513
Поблагодарили 2.037 раз(а) в 87 сообщениях
Вихідні провів біля річки з швидкою водою. Людей не багато, напевно всі наловились весняного кленя, жук пролетів тай досить, що нам на руку, не люблю коли зі мною в перекаті ще десяток рибачків ходе, а може погода, по дорозі світило сонце і не було ні хмаринки, а тут з 15.00 до 21.00 год., просто лив дощ. Але хлопців з попереднього звіту здається бачив.

Приїхали в обід, перекусили, випили «по псят» і в бій. Першим трофеєм став головастик, який з"їв хмельницького головастика від Буга ( до речі, щось вони йому в цьому році дуже до смаку, )Початок є.


Далі низ перекату приносять з струй пару голавликів на високочастотні кренки, але розмір не ахті, всі в районі 300 грам.


Міняємо місця, шукаємо рибку, а її нема). На п"ять чоловік до сутінок зловили парочку мілких кленів, в цей час в мене вийшло розловити чабіка SSR з дикого бурляка, накінець, не міг я з ними подружитись, ні одна з крутих буратин такого типу поки що риби не приносила( вже думаю їх догружати, а то щось з вусами не ловлять).





А ось коли видимість стала падати, клень включився, і у всіх почались клюваки, але тривало це недовго, взяли парочку по 800грам, пару мілких, мені влетіла краснопірка, зараз він їв усе що давали, і діпові шеди( альтер ідем 42), мікро кренки ( Баг мінноу, кабу), кренки ( чері 1 футер) з того що я бачив).

Стемніло, рибка пішла спати, і нам пора, повертаємося на базу, смажимо шашлички, відпочиваєм. Обдумуємо наступний день.
Виспались, перекусили, по п"сят і в 4.40 всі вже готові) Перша точка, перше падіння воблера, перший голавлик, думки різняться, радий що риба є, але не радий що з першого забросу, зазвичай після такого в мене на рибалці риба мене починає ігнорувати).

Змінюю точку, хоп ще пару дрібних з"їдають мій хікорі, переживання відпустили).

На команду взяли трохи рибки, і клюваки знов пропали. Шукаємо рибку, вона мовчить, Нашому новачку знову влітає "вусатий"

Снідаємо знову і розходимось. Десь після 10ї години, хлопці "наступили" на рибу, 40хвилин крутого кльову вони знайшли, покльовки на кожній проводці, клені став на струї, в майже літні місця (до цього в сильних струях його не було) і активно кормився, всі встигли половити, особини до 800 грам приносили їм безліч задоволення. 40хв і тиша.... В цей час мені вдалось зловити 2 голавлика, один вже теж десь явно за півкіло, але в мене були тільки ці 2 клюваки, прикро, така як часто покльовка голавля на струї, навіть холоста приносить безліч задоволення, вона дуже сильна, а те що риба не засіклась залишає ше в думках пляму незвіданості і думки що там був велетень)




Після 11 обідаємо, виходить сонце, ми надіємось, що зараз і кленя "включать" пробуємо.... за дві години 1 голавлик на всіх. Пакуємося і додому, так як мені ще в театр на 18.30, я відпочив – тепер і коханій відпочити треба, здобути духовний спокій.
Зрівнюючи поведінку риби з минулим тижнем, висновки такі, раніше по зорьках його активність була 0(це в холодні дні, коли були теплі ночі в сутінках вдавалося зловити), а виходив він десь після 9, і проявляв себе майже цілий день і після 8 вечора кльову не було, зараз вже літня поведінка активний, незважаючи що «книжка пише», ранком і ввечері.
Перестав віддавати перевагу коливалкам, кренки тепер виграють, хоча і "метал" приніс пару рибок



Місця стоянки ще не літні, тримається більше глибоких перекатів, де каміння не виходить на поверхню, і на більш слабких слабких струях під перекатами.
Вся рибка відпущена, ще наступний тиждень її помучаю, а далі будемо судака пробувати на великій воді ловити.




П.С. Правила знаю, але щось з спойлерами не подружився, якщо порушив, допоможіть сховати фото)

Востаннє редагував Docklfar: 31.05.2016 о 22:40.
Docklfar зараз поза форумом  
71 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Свернуть/Развернуть список благодарностей