Перегляд одного допису
Старий 13.11.2015, 21:08   #114
Asche
 
Аватар для Asche
 
Реєстрація: 19.01.2012
Звідки Ви: Тернопіль
Дописи: 124
Сказал(а) спасибо: 39
Поблагодарили 1.239 раз(а) в 34 сообщениях
Третій день на Дністрі

Сьогоднішня риболовля стала третьою за три дні в моєму риболовному марафоні. Шукаю можливості вийти на воду, поки перебуваю в м. Заліщика, що на березі Дністра, та поки рибка непогано покльовує. В принципі, її треба знайти, аби вона клювала, а таких точок дуже мало. Але мені все ж вдається третій день поспіль знайти хижака і я безмежно тішусь, що мене ще ніхто не «спалив», бо тут вже було б повно місцевих аборигенів.

Так от, сьогодні, в п’ятницю 13-го, я таки вирвався на річку. Вранці мав роботу біля дому, тому риболовля була під питанням. Але в обід я все ж таки відклав ті справи на завтра і почав збиратись на Дністер. Погода була просто чудовою. Світило сонечко і ще досить пригрівало своїм промінням. Вітру практично не було. Ну як проґавити такий момент і не провести хоча б частину дня біля річки? В рюкзак приманки, фотоапарат, всяку дрібноту і вперед.

Зразу думав, які ж місця з останніх робочих вибрати для сьогоднішньої роботи. Ще вчора я думав, що піду зовсім в інший бік міста в пошуках судака. Кажуть, що він там непогано ловився. Але підкуповувало те, що на своїх точках я 90% знайду окуня, а ще й останнім часом там непогано показує себе невелика щука. Тому я і пішов знову на свої місця. Пізніше я подзвоню до товариша, який націлився на судачка і почую, що в тому місці вже стоїть 10-15 рибалок, а спіймали на всіх аж 2 судачки до кілограма і одну маренку. Пресинг надзвичайний. Тому я ні разу не жалкую, що обрав такий маршрут.

По приходу зразу оминаю яму під мостом. Раніше тут спостерігався просто кулеметний кльов окуня. Зараз же там глухо, як в танку. Скоріш всього риба просто звідти втекла через низький рівень води в річці. Піду цього разу в інше місце з надією на окуня та «шнурків».

По приходу зразу починаю ловити. Добре, коли приходиш вже з зібраним спінінгом. На гачку висить приманка, якою закінчував вчора – Crzay Fish Nano Minnow 2.2”. З неї і стартую. В теорії її мала б їсти як щука, так і хороший окунь.

Буквально через 10хв лову я на тім кінці відчуваю чіткий удар, який перетворюється в реалізовану покльовку. Починаю отримувати першу порцію сьогоднішнього кайфу. Щука, проти течії, на міляку, без металічного повідка. Хіба робота біля дому може дати стільки адреналіну? =)



Стало зрозуміло, що зубаста і нині крутиться в даному місці. Це добре. Будемо, значить, її ловити. Але на мою приманку більше рибка реагувати не хотіла. Треба було щось міняти. Згадав, що вчора працював Butcher Swirl 3” від Percas і зразу ж поставив його.

Риба довго себе чекати не заставила. Закинув ближче до берега, де було видно вихід щуки, і на перших сантиметрах підмотки сідає щучка. Ах, як класно боротись з нею. Особливо, якщо до того в тебе була значна перерва по рибі більшій аніж «спортивний» окунь, або по рибі взагалі. Припаркував і цю красуню, а потім ще одну. Сьогоднішня риболовля вже тоді мені здавалась вдалою і захопливою.





Далі кльов не пропав, але я зрозумів, що допустився помилки. Щука клювала на максимально дальній дистанції. Я до неї докидав. «Тюкала» вона на початку проводки, але… Але в мене стояв 8 номер гачка на приманці в 3 дюйма. Збочення, чи не так? Рибка просто не засікалась.

Шукаю в своїх запасах щось побільше і вибираю офсетик від Decoy. Тепер все мало б виправитись. Але поки я проводив свої маніпуляції, рибка відійшла.

Щоб знайти хижака довелось трохи зміститись нижче по течії. Там на мілячку чітко виднілась стара трава і невеличкі бровки. На них я і став шукати рибу. І не прогадав. Вже на перших проводках чую покльовку і реалізую. На березі опинився невеликий окунь. Настільки велика приманка і широкий офсетний гачок не помішали йому зажерти все в себе. Додаю фото для скептиків, які говорять, що на офсет риба засікається гірше. Офсети просто мають бути хороші, та і все.



Продовжую ловити в цьому місці. Стараюсь кидати в різні боки, щоб знайти де стоїть рибка. І ось цей раз кидаю з моєї коси фактично в берег. Приманка тільки впала на воду, як в руку вдарило током. Реалізую і виважую щуку. Красуня спокусилась на той же Percas Butcher Swirl 3”. Приманка явно робоча і заслуговує одного з перших місць в коробці, особливо коли говоримо про ловлю щуки, хай навіть не самого більшого розміру.



Все складалось дуже добре. До цього моменту. Після щуки я не міг ніяк заробити покльовку. В принципі, я пізніше зрозумів, що зміна місць ловлі давала результат. Рибці просто треба було дати відновитись на точці. Тому я і змістився ще на одне місце, де вчора непогано підбирав окуня, взяв щучку і заробив один прикрий зріз.

Приманку міняти не став. Вона себе сьогодні показала добре. Значить і в новій точці має ловити, якщо тут є риба. Але от з рибою було не дуже. Я проходив бровку з двох її сторін, прочісував яму, а риба не клювала. Тільки от я вперся, що не піду з місця, поки не зловлю рибу.

І от на одній з проводок, яку я робив з максимально високими качками, стукнула рибка. Підсікаю і паркую окуня. Я ж казав, що приманка зловить, лиш би рибу знайти. Butcher Swirl витягнув окуня з самої верхівки бровки.



А потім був самий печальний момент нинішнього виходу. Я вирішив перевірити точку судаковою проводкою: два швидких оберти котушки і пауза, щоб приманка впала на дно. Після чергової підмотки чую, що за щось зачепився. Тримаю шнур натягнутим і вже думаю про те, щоб починати відстрілювати приманку, як «зацеп» оживає. Потримав я його недовго. Скоріш за все це був хороший судак. Причина сходу – не зробив підсічку, бо не чув покльовки, плюс гачок дещо затупився до каменюк. Коротше – судака не засік як слід.

На тому і закінчився кльов в цьому місці. Вирішив пройтись по березі пошукати судака. Ходив, бродив, судака не знайшов. Зате знайшов мертвий «зацеп». Треба було повертатись на точку, з якої починав, адже світлового дня залишалось небагато.

Повернувся, прив’язався, поставив Fit Minnow 2”, яка за останні два дні стала однією з улюблених моїх приманок. Кинув – глухо. Ще раз – глухо. Думаю, треба зміститись, але е разок кинути. Кинув… Удар, емоції, щука в руках.



Потім затихло. Ну хто б сумнівався. Я помітив, що береш 1-2 рибки і можна сміло переходити. Треба дати рибі можливість підійти на місце знову. Тому я і змістився.

Разом з тим поміняв приманку на Percas Wiki Worm 2”. Дуже цікава п’явка, яка мусить припасти до серця окуню, на що й була зроблена ставка. Сталось точно так, як і думав. За перших декілька проводок взяв 3 окуні. Приманка робоча – однозначно.



Ну а потім пішла жара. 3 проводки і 3 щуки. На Wiki Worm, який мав ловити окуня. В мене раніше була ця приманка, але я не надавав їй значення. А тепер розумію, що даремно. «Торч» неймовірний.



Хотілось би підвести певний підсумок. Сьогодні я розкусив по щуці 2 точки, куди варто виходити за нею. Окунь або не хоче їсти, або, що скоріше, щука в моїх місцях не дає йому підійти за мальком в цей період. Його ну дуже мало. Гачки треба постійно перевіряти на гостроту і вчасно міняти. Якщо не розумієш чи клюнуло, або зачепився – підсікай з розмахом. Не так досадно втратити приманку з монтажем, як хорошого судака.
Asche зараз поза форумом  
69 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Свернуть/Развернуть список благодарностей