Перегляд одного допису
Старий 02.05.2015, 13:20   #19
Dohtur78
Banned
 
Реєстрація: 19.05.2011
Звідки Ви: Луцьк
Дописи: 3.204
Сказал(а) спасибо: 8.630
Поблагодарили 16.168 раз(а) в 1.894 сообщениях
Ну ось зовсім,в силу певних обставин,не було у вчорашніх планах їхати на риболовлю. Та,випадково почувши о 16.15 год. прогноз погоди на решту вихідних днів,який віщував дощі і прохолоду,миттєво прийняв рішення їхати до ріки. Взяв одного товариша і поїхали чимнайдалі в надії спіймати жерешків. (Ціленаправленно займаємося ловлею цих красенів цікавих вже не один рік.)
Добралися до берега ріки десь о вісімнадцятій вечора,налаштували снасті і на берег,щоб оцінити поглядами водну артерію. Не знаю як де і в кого,а у мене специфіка лову жереха своя. Оскільки річка мала,то такі поняння,як "ловля в котлах","дальнОБОльнЫй жерЄховий ІнструмЄнт" мені абсолютно чужі і незнайомі. Я лювлю цього "хитруна" власним методом,як з мене сміється мій колега по рибалці—"тактика задрота". Тобто,якщо знаю,що неподалечко є жерех,то буду сидіти на одному місці до тих пір,поки його не зваблю,перебираючи приманки і типи проводок.
Ловлю лише ультралайтовими вудками,легенькими приманками і на близькій дистанції.
Зробивши з десяток полоскань приманки,побачив зліва,на віддалі метрів тридцяти від себе,під кущем,який знаходиться майже у воді незрозумілий рух,прийняв рішення піти і провірити що то там таке. Для "ревізії" не випадково була поставлена АлЄксандра 35 розміру,оскільки це абсолютно новий воблер і хотілося б його розловити. На першому фото,після звіту,я показав саме це місце. Ще одним критерієм,який допоміг зробити вибір на користь цієї приманки є той фактор,що вона оснащена малесенькими безбородими гачками,що,в свою чергу,дає можливість більш результативно волочити її по корчах (річка закоряжена в цих місцях).
Ось вона перша проводка,приманка під кущем,і відчуваю аж три пенріодичних "потюкування" незрозумілих,але впевненний-це риба,і не дуже мала. Але чіткої покльовки не було. В таких випадках напрошується лише один висновок:на цьому місці в даний момент є риба точно,приманка підібрана вірно,значить з проводкою щось не так. Другий-третій кидок приманки,кожного разу більш повільніша проводка,результат-О. Потім ледве-ледве (наскільки це потрібно) волочу воблер по воді, на відстані метрів семи від себе легесенький "тюк",після якого-"подача". Ось він і перший жерешок. Окликнув товариша,щоб підійшов і підсак наготував (зазвичай,цим "девайсом" не користуюся,але завбачливо,оскільки рибалка мала проходити з різкого обрива,то взяв на цей раз),починаю його витягувати. Не можна сказати,що жерех сильно опирався,бо в нього післянерестовий період,наскільки я розумію,але при допомозі тонесенької снасті,наявності великої кількості корчів,адреналін все таки отримую. Добре,що він риба така,яка начебто навмисно оминає перешкоди,ніби допомагаючи його витягти на берег. Після п"яти хвилин "суперечки",шересперчик поважно заводиться в голову підсаки,швидко позує для фото і мерщій відправляється у воду,цим самим викликаючи подив "мЄстного аборигена",який ловив неподалечку на поплавчану вудочку і незрозумів що це таке відбувається ! Скажу відверто,я його не зважував,бо не хотілося рибині черговий шок робити,але,на мою думку,не менше 2.5 кг.
ПЕРШИЙ ЖЕРЕШОК.



Почало сутеніти,різко похолодало,дощик накрапав моментами,вітер посилився,але мого настрою це вже не могло зіпсувати. Річка "мовчала",що не притаманно для неї в таку пору року. Бродив туди-сюди по обриву і намагався щось там придумати,а воно не придумувалося. Але,під час чергової проводки,коли заглиблений на сантиметрів 40 воблер,був від берега метри чотири,з глибини (там десь 2.5 м) виринає постать,ювелірно,за задній гачок (без удару) хватає воблер,і мерщій на дно. Співаючий звук майже відпущеного фрикціону катушки ще лишній раз підтрерджує,що ось ти і попався. Покльовка візуально настільки була красивою,я бачив чітко все від початку до кінця,що хоч книжку пиши. "Бл...дь,дивись,знов тягне !"-діалог "мЄстних" чую.
На цей раз товариша з підсаком не було,круча неймовірна,тому довелося метрів 35 волокти його проти течії,щоб якимось чином дістати. Хоч цей був значно меншим,ніж попепеднй "коник",але дав проср...ся конкретно.
В цій ситуації мені конкретно допоміг ліпгріп,за одне і зважив рибину (1.8 кг) Швидко "клацнув" (не було більше кому фото зробити),і положив акуратно його у воду,допомігши відправитися туди,звідки я його тимчасово дістав.
ДРУГИЙ ЖЕРЕШОК

Хочу зазначити,що рибини зовні ніби побиті,тобто луска фрагментами відсутня,але вже,відчувається,від нересту відходять.
Одним словом,ось такий першотравнений бліц-ультралайт в мене вийшов,чого бажаю всім тим рибалкам,які бережуть рибу і дбають про її збереження,а всі свої гастрономічно-кулінарні уподобання ми вирішимо в інший спосіб,правда ?!

Востаннє редагував Dohtur78: 13.05.2015 о 12:43.
Dohtur78 зараз поза форумом  
98 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Свернуть/Развернуть список благодарностей